Förmodligen är jag lite lätt yrkesskadad eftersom jag ofta tänker i termen ”projekt” när jag ska göra något. Oavsett det, så bor jag i ett stort hus där en rätt stor familj huserat och det finns massor med prylar här. Fem personer samlar på sig en hel del under åren. Inte kanske för att vi egentligen handlar så mycket, utan för att vi snarare har lite svårt för att rensa ut.

Personligen brås jag nog lite på min far som levde efter devisen ”den kan vara bra att ha”. Han excellerade också i konsten att låta saker komma till användning och bygga om prylar. Inte för att jag precis är kreativ konstruktör, men jag sparar jag också. Mest på papper, trycksaker, tidningar och böcker. Jag har svårt att rensa ut det skrivna ordet, förmodligen eftersom att jag själv älskar så mycket att läsa och skriva. Därför känns den digitala tidsåldern så befriande. Man kan spara utan att ”det syns” och tar plats.

Men nu är det dags att göra en mera systematisk rensning. Med vuxna barn som har, eller är på väg, att flytta hemifrån är det hög tid att börja fokusera på down-sizing. Ett mindre hus känns inte alltför avlägset och då gäller det att inte ha lika mycket prylar längre.

Jag kommer att låta mig inspireras av en blogg-kompis som skrivit om sin egen resa vad gäller att rensa ut och göra det med olika teman. Det är härligt att få idéer och sporras av andras framgångar. Fortsättning följer i min egen kamp mot prylarna … 🙂

http://rensaut.nu/