När vi i höstas började med renoveringen av hallen insåg vi snabbt att det nog var rätt smart att lägga samma klinkergolv i hallen och i köket och på så sätt skapa en mer sammanhängande enhet av bottenvåningen. Samtidigt var vi inte intresserade av att göra något större projekt av köket, det ligger längre fram i tiden. Kompromissen i köket blev därför att måla väggar och tak innan det var dags för golvläggning. Dessutom blev det naturligt att ta bort en del skåp för att få till den mer öppna planlösningen.

Resultatet blev därmed att två högskåp försvann från köket, ett som användes som skafferi och ett städskåp. Dessutom plockades en inbyggd garderob i hallen bort. Där dessa tre skåp stod är det nu en öppen yta som förbinder köket och hallen och det blev också ett precis lagom utrymme att ställa två underskåp som flyttades från en annan del av köket. Denna yta används nu som en praktisk avställningsyta och som min bakhörna där jag kan hålla till med mitt bakbord. Så skönt att ha en fast plats för mina bak! Är supernöjd!

Med två skåp mindre i köket fick vi också anledning att göra en ordentlig utgallring. Timingen kunde inte vara bättre eftersom dottern skulle flytta hemifrån i samma veva. Det har funnits en hel del dubbletter som maken och jag fört med oss in i hushållet. Och nu kom ett gyllene tillfälle att avyttra dessa. Vi är nöjda och dottern är nöjd! Win-win!

Bakhörna