Nu har jag äntligen kommit igång med mitt projekt att börja rensa ut på allvar. Med vuxna barn börjar det bli dags för downsizing på riktigt och på sikt en annan typ av boende. Jag kände att det var lika bra att gå ut hårt och börja med min akilleshäl, böcker och tidningar. Är det något som jag samlat på mig under åren så är det just böcker. Ändå har jag med jämna mellanrum rensat ut och gett bort eller sålt på antikvariat. I nuläget har vi ca 30 meter hyllor att disponera för skönlitteratur och faktaböcker plus ytterligare några hyllmeter med ungdomsböcker.

Första steget i helgen var att göra en inventering. Jag kunde konstatera att jag har en orimligt stor mängd böcker som jag inte har läst eller som jag inte kommer att läsa om, eller ännu värre inte kommer att läsa alls. Så nu kommer jag ta hyllplan för hyllplan och sortera ut de jag ska ge bort. Kanske finns det en del faktaböcker som går att sälja också. Att slänga böcker bär mig nämligen emot. Detta projekt kommer att ta tid …

Kokböcker