Inspirerad av ordningen i matkällaren som maken och dottern åstadkommit ägnade jag en stund idag åt att stuva om innehållet i frysen och frysboxen, Nu har jag samlat allt kött i två backar och all fisk i en back i frysboxen. Överblicken blir betydligt bättre i en box med backar än det blir i frysskåpet. Ordning och reda!

Köttförrådet

 

Efter gårdagens inköp av kycklingfilé är snart köttkvoten för februari-mars fylld. Lite mera kyckling och renskav återstår att köpa. Men sedan blir det inga stora inköp förrän i slutet på mars eller början på april. En bit in i februari har vi handlat följande:

 

Januari

120 gram bacon
500 gram köttpålägg och leverpastej

Februari

3 kg vildsvinsfärs
2 kg lammkött att koka
1 kg hel fläskkarré
1 kg fläskkotletter
500 gram rimmat sidfläsk
500 gram bacon
600 gram starka korvar
600 gram köttpålägg och leverpastej
2 kg kycklingfilé