Igår köpte jag tre kilo vildsvinsfärs och idag åkte vi ner till Ängavallen och handlade drygt 6 kilo kött och pålägg. Hur går det ihop med min vegetariska livsstil och planen att köpa mindre kött? Jo, det funkar alldeles utmärkt. Tanken är att familjens totala köttkonsumtion (räknat på tre personer; maken och två vuxna barn) framöver ska ligga på ca 70 kg per år. Det är ungefär hälften av den svenska genomsnittskonsumtionen. För att verkligen ha koll på åtgången så var min plan att handla kött för två månaders förbrukning och stoppa i frysen. Dessutom kan man på detta sätt åstadkomma en bra balans mellan kött, fågel och vilt. Så här tänkte vi oss fördelningen:
3 kg vildsvinsfärs
2 kg lammkött att koka
1 kg hel fläskkarré
1 kg fläskkotletter
500 gram rimmat sidfläsk
500 gram bacon
600 gram starka korvar
600 gram köttpålägg och leverpastej
Till detta ska jag även köpa 3 kg kyckling och 500 gram renskav.
Med allt detta i frysen så kan vi planera in ungefär tre köttmiddagar per vecka under två månader. Två dagar med fisk och två helt vegetariska dagar kompletterar. För min del blir det sju vegetariska dagar, med något undantag ibland. Det känns som att vi har en bra plan för februari och mars!
Finfint kött från Ängavallen – ett nöje att handla där!