Ytterligare en januarivecka har gått och förråden fortsätter att krympa. Framför allt i frysen märks det skillnad. Det finns nästan inget kött kvar längre, bara en Bosarpskycklingfilé och lite fläskkött från Ängavallen. I skafferiet har det försvunnit några mjöl- och grynsorter och nivåerna i påsarna sjunker. Men det tar tid att tömma. Det finns fortfarande en hel del korn och gryn att använda i brödbaken och mängden ris sjunker rätt långsamt. Kanske för att vi inte är så sugna på ris just nu, särskilt inte fullkornsris som aldrig varit någon favorit. Men kommande vecka får det bli lite fler risrätter. Och vi får nog höja tempot om vi ska lyckas tömma skafferiet på en månad! 🙂
Vad har vi ätit?
- Ärtsoppa
- Stekt fläsk med löksås
- Kålpudding
- Tomat- och linssoppa
- Köttfärssås på vildsvin och spaghetti
- Bortbjudna
- Fisksoppa med torsk och räkor
Vad har vi handlat?
Morötter
Potatis
Blomkål
Palsternacka
Fänkål
Gurka
Tomat
Vitlök
Broccoli
Äpplen
Clementiner
Vetemjöl
Rågmjöl
Lingonsylt
Torkade fikon
Knäckebröd
Pasta
Bönor
Ketchup
Marmelad
Juice
Vispgrädde
Smör
Ägg
Parmesanost
Snacks
Glass
Godis
Jag gjorde lasagne på julskinka i kväll. Malde skinkan i matberedaren och sen det vanliga: krossade tomater, lite bechamel, riven ost, trattisar. Och så lite gamla lasagneplattor som jag blötlade innan. Även hos MIG sjunker innehållet sakta men säkert – men det är några måltider kvar innan jag nått målet!
Bra jobbat Torun! Visst känns det skönt när det krymper. Lasagne var en kul restanvändning av skinka. Man behöver lite tips om nya varianter om skafferirensningen ska lyckas fullt ut!