Steg 1 i januariprojektet ”Handla mindre mat” fick bli att göra en inventering av kyl, frys och skafferi för att verkligen se vad det finns att plocka fram under den närmaste månaden. Kunde konstatera som jag misstänkte att det finns rejält med mat. Färskvarorna kommer snabbt ta slut men torrvaror, kött och fisk räcker utan problem hela månaden. Tillräckligt med mjöl för att baka har jag också. Nu gäller det bara att hitta på maträtter som matchar de ingredienserna som vi har. En kom jag på direkt när jag hittade grötriset i skafferiet, det finns ju nämligen färs och vitkål också. En panna kålpudding måste det ju bara bli. Så gott! Och sedan gäller det att handla så lite som det bara går.

Min månadsversion av TV-programmet ”Här är ditt kylskåp” kan börja. Tack och lov utan TV-bevakning!

 

 

 

 

 

 

 

Foto: http://www.tv.nu/program/harardittkylskap 

 

Här är mitt kylskåp (inklusive frys och skafferi förstås)

Torrvaror
1 kg lasagneplattor
500 g spaghetti
500 g penne
1 liten påse nudlar
1 kg basmatiris
1 kg råris
800 g grötris
500 g kamutvete
400 g kikärter
300 g gröna linser
300 g röda linser
9 paket krossade tomater
2 paket kokta kikärter
300 g miso

Grönsaker
1 kg vitkål
1 kg morötter
1 kg potatis
1 kg lök
1 kg tomater

Kött
2 kg vildsvinsfärs
1,2 kg rimmat stekfläsk
500 g renskav
600 g kycklingfilé
1 kg julköttbullar
400 g revbensspjäll
800 g chilikorvar
några portioner julskinka

Fisk
4 kg torskrygg
550 g laxfilé
300 g skalade räkor

Till brödbak
vetemjöl
rågmjöl, rågsikt
graham, dinkel
hel dinkel
krossad råg, 4-kross
krossade linfrön, pumpakärnor, solroskärnor
mandel, valnötter, blandade nötter
torkade aprikoser, tranbär, russin

Övrigt
3 liter buljong
kantareller
fryst frukt o bär
inlagda grönsaker
sylt
färsk frukt
hårdost, färskost, pålägg
fetaost
mjölk, youghurt, grädde, juice
smör
3 paket färsk pasta
sill, ansjovis