Fjärde veckan av skafferirensningen har nu gått. Köttet är så gott som slut medan det fortfarande finns gott om fisk, säkert två månaders förbrukning. Det sjunker i lite olika takt med andra ord. Inte minst eftersom förrådet var lite spretigt från början. Vissa kryddor i kryddlådan t.ex. känns det som att finns flera årsförbrukningar av. Eftersom inköpen varit restriktiva, mest färskvaror, så fylls inte förråden på i alla fall. Frysboxen kunde äntligen frostas av också. Nu återstår bara några dagar av månaden och då kommer slutsummeringen.

 

Vad har vi ätit?

  1.  Fisksoppa med torsk och räkor
  2. Thaigryta med kyckling, morötter, palsternacka och broccoli, fullkornsris
  3. Pasta carbonara med stark korv
  4. Ärtsoppa
  5. Köttfärssås och spaghetti
  6. Burritos med bönröra eller köttfärssås, grönsallad och guacamole, gräddtårta
  7. Pastagratäng med stark korv

Vad har vi handlat?

ägg
ost
bregott
mjölk
grädde
yoghurt
juice
köttpålägg
bacon
lök
purjolök
potatis
morötter
palsternacka
sallad
gurka
tomat
avokado
frukt
frysta grönsaker
olivolja
mandlar
valnötter
soltorkade tomater
pasta
bönor
sylt
kaffe
tortillabröd
snacks