Hej!

Nu startar jag upp min blogg på temat miljö och energi, två intressanta ämnen att fundera kring. Men varför gör jag då detta?

Jo, jag har sedan rätt många år varit intresserad av miljöfrågor från ett konsumentperspektiv. I perioder har jag entusiastiskt odlat grönsaker, komposterat och handlat ekologiskt. Sedan tar tyvärr vardagen över och det är andra saker som får fokus. Nu har intresset börjat komma tillbaka tack vare några inspiratörer i min omgivning!

Min avsikt är att från ett vardagsperspektiv dela med mig av hur jag tänker och vad jag gör för att försöka vara mera miljö-, klimat- och energismart. Eftersom jag är ganska bekväm av mig och otålig till min natur så kommer jag definitivt inte alltid lyckas, vilket också kan vara värt att reflektera kring. Ibland kommer jag att göra bra val, ibland sämre val.

Man kan aldrig förändra andra människor, men man kan alltid förändra sig själv. Hur kan ett större miljöfokus i min vardag skapa ett bättre liv för min familj? Låt oss se hur det går.

Det här ska bli väldigt roligt!