Jag jobbar på att minimera plasten i hushållet. Både den som finns permanent i hemmet och den jag handlar hem. För förvaring använder jag mest glas och porslin och frysen är numera full med återvunna mjölkförpackningar. Det som har varit svårast att hitta bra förvaring för är brödet. För att vara lite effektiv bakar jag fyra bröd åt gången. Ett ger jag oftast bort och resterande tre räcker ungefär en vecka. Det funkar att ha bröden framme i rumstemperatur. Det skurna brödet ställer jag på skärbrädan med snittytan nedåt för att bevara fuktigheten så länge som möjligt. Men det sista brödet blir oundvikligen lite torrt och trist. Därför vill jag lägga åtminstone ett bröd i frysen. Och INTE i plast! Men hur gör man då?

Jag köpte en rulle BioBags, den typen som används i vissa matbutiker. De är dock lite för tunna och ömtåliga för att förvara bröd i. Men nu hittade jag på Jordklok.se lite kraftigare Biobags som är återförslutningsbara. Det blir ju kanon för brödbaken framöver! 🙂

Biobags

Jordklok.se