När man verkligen går in för att inte slänga mat utan använda det som finns hemma så kan det skapas nya varianter på gamla utnötta vardagsrätter. I veckan hade jag en halv påse räkor, färsk pasta och de allra sista sockerärterna att sätta sprätt på. Kompletterat med lite fynd i skafferiet och trädgårdslandet blev resultatet en mycket god pastarätt.

 

Pasta à la Cajsa Warg (4 personer)

2 pkt färska pasta
1 halv påse frysta skalade räkor
1 burk musslor i vatten
1 burk krossade tomater
2 morötter
1 bit purjolök
1 vitlöksklyfta
1 liten knippa persilja
1 näve sockerärter

  1. Strimla purjon och skär morötterna i slantar. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök.
  2. Häll på krossade tomater och låt koka ca 10 minuter.
  3. Tillsätt musslor, räkor och persilja och låt koka någon minut.
  4. Smaka av med salt och peppar. Garnera med sockerärterna.
  5. Servera med den färska pastan och nyriven parmesan.

Ät och njut!

God pasta