När man verkligen går in för att inte slänga mat utan använda det som finns hemma så kan det skapas nya varianter på gamla utnötta vardagsrätter. I veckan hade jag en halv påse räkor, färsk pasta och de allra sista sockerärterna att sätta sprätt på. Kompletterat med lite fynd i skafferiet och trädgårdslandet blev resultatet en mycket god pastarätt.
Pasta à la Cajsa Warg (4 personer)
2 pkt färska pasta
1 halv påse frysta skalade räkor
1 burk musslor i vatten
1 burk krossade tomater
2 morötter
1 bit purjolök
1 vitlöksklyfta
1 liten knippa persilja
1 näve sockerärter
- Strimla purjon och skär morötterna i slantar. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök.
- Häll på krossade tomater och låt koka ca 10 minuter.
- Tillsätt musslor, räkor och persilja och låt koka någon minut.
- Smaka av med salt och peppar. Garnera med sockerärterna.
- Servera med den färska pastan och nyriven parmesan.
Ät och njut!
God pasta