I eftermiddag åkte vi iväg till affären för att storhandla inför påsken och kommande två veckor. Tiden räckte inte för att göra en utflykt till Green efter arbetstid utan det blev ett besök på hemmabutiken Willys. Och som vanligt såg det lite halvtramsigt ut när vi kom till kassan med en halvtom vagn som bara fyllde två kassar. Men vi köpte ju inget kött, ingen fisk och inget mjöl och då blir det inte fullt i vagnen.

Matsedeln är planerad för kommande 16 middagar och lunchlådor för vardagarna. Vi kommer förmodligen som vanligt göra en del förändringar, ibland flyttar vi t.ex. runt maträtterna. Men det är skönt att ha en plan och slippa stå i affären klockan sex en vardagkväll och ha noll matfantasti och samtidigt en blodsockerhalt som lyser rött. Det är ingen bra kombo. Några små kompletteringar av färskvaror kommer att behövas kommande veckor, men det är marginellt.

På vår påskmatsedel hittar vi bland annat ett påskbord med sill och Jansson, kycklingfrikassé och hjortfärsbiffar. De vegatariska inslagen blir indisk linsgryta, palsternacksill och rödbetsbiffar. Och vad vi får när vi äter borta blir ju en överraskning.

En glad överraskning fick jag idag när jag äntligen hittade den ekologiska och laktosfria mjölken i butiken. Jag har letat efter den ett bra tag utan framgång. Vi måste numera köpa laktosfria produkter och familjen har ännu inte köpt konceptet med soja-, ris- eller havremjölk. Då har alternativet varit den konventionella laktosfria mjölken. Att äntligen kunna köpa kombinationen laktosfritt och ekologiskt känns därför bara så bra. Jag är supernöjd och färdighandlad!

Ekolaktosfri