Jag har förundrat mig över varför det varit så mycket lättare att hitta MSC-märkta sillkonserver än MSC-märkt inläggningssill. Svaret är kanske att majoriteten köper färdiga inläggningar. Men jag är som bekant tjurskallig som få och tror på devisen ”varför köpa det man kan göra själv”. Glad blev jag i alla fall när jag konstaterade för första gången att Abbas inläggningssill numera är MSC-märkt den också. Jag köpte raskt på mig 4 burkar vilket brukar bli en lagom mängd Branteviksill (dubbel sats enligt detta recept ryms precis i mitt 2 liters Höganäskrus). Branteviksill är sedan några år vår stående favorit till jul, påsk och midsommar. Ingen annan sill behövs ju!

Hittade på Malmborgs i Lund även ekologisk påskmust. Ska bli spännande att se om ungdomarna uppskattar den. Köpte ekologisk must till en jul en gång, men det föll inte i god jord. Hoppas på bättre lycka denna gång! Några nya sorter ekologisk öl köpte jag också, bl.a. Kung Markattas mörka lager. Hade inte en aning om att de har öl i sortimentet. Lite överraskande faktiskt. Och sakta men säkert börjar påskbordet falla på plats!

Ekomust
Ekomust

 

MSC-sill
MSC-märkt inläggningssill

 

Sillkruset
Höganäskruset är som gjort för dubbel sats Branteviksill