Jag försöker tänka på att ha ett miljöfokus när jag handlar och handla hållbara produkter. Det gäller inte bara produkterna som sådana utan även såklart förpackningarna. Särskilt försöker jag undvika förpackningar i plast. När jag i veckan fick levererat ett nytt headset till min jobbtelefon gick jag därför riktigt i taket. Headsetet verkar helt ok, men förpackningen är bland det mest onödiga jag sett på länge. Jag får levererat från posten ett paket som väger ungefär 1 kg. I det ligger ett gigantiskt fodral i hårdplast, som man inte har någon som helst användning för när man öppnat upp det. Snudd på inbrottssäkert var det också.

Fodralet åker raka vägen till återvinningen, men vad hjälper det. Det skulle inte ha tillverkats från början. Detta är ett typexempel på en extremt överarbetad och onödig förpackning. Och jag blir arg!

Headset
Rakt ner i återvinningen åker förpackningen