Inte för min del alltså, även om livsstilsförändring som jag håller på med är en sorts omskolning det också. Nej, det var omskolning av alla små plantor som stått och grott i vardagsrummet som stod på dagens program. Ett antal olika sorter tomater, chili m.m. fick lite större krukor så att de kan växa till sig ytterligare innan det är dags för utplantering. Som vädret är nu hade det gått alldeles utmärkt att plantera ut redan nu. Jag har gått i kortärmat hela helgen. Men kallare väder är på gång lagom till Valborg. Vad ovanligt …

Så plantorna får stå kvar i vardagsrummet några veckor till. Matbordet ser ut som rena drivbordet just nu. Plantorna tar ju ännu större plats nu när de är omplanterade. Jag passade också på att sätta lite gurk- och squashfrön. Vit squash har jag inte testat tidigare. De frön jag fått av en gammal klasskompis hade en ovanlig rosa färg. Vackert!

Parallellt med sådd och omskolning har skörden redan börjat. Första rabarberpajen åt vi under påsken och igår skördade jag vår alldeles första egna sparris. Det blev två knoppar var att äta med andakt. Jag njuter av varje sekund under våren och sommaren!

Omskolning

Squashfrön