Det är verkligen inte lätt att tömma en frys, i alla fall inte för mig. Att fylla den är däremot inga problem alls. Det är bara för mig att erkänna, jag är i grunden en typisk stenålderskvinna, en samlare. Uppenbarligen är jag rädd för att familjen ska behöva svälta om det kommer dåliga tider, så jag bunkrar upp allt vad jag kan.  Problemet blir när både frysboxen och frysskåpet är fulla samtidigt och avfrostning av någotdera behövs.

Min tanke var att frosta av frysskåpet och frysboxen under semestern, lagom innan det blev dags att börja fylla dem igen. Men av någon anledning lyckades jag hela tiden skjuta upp det. Det fanns ju så mycket annat kul att göra under semestern. Och även om vi hela tiden plockade ut och använde varor från frysarna så fylldes det hela tiden på nytt. Status quo, alltså.

Men nu är det dags för skärpning. Bortsett från hembakat bröd åker det inte in några nya varor i frysen eller boxen. De senaste veckorna har vi knappt behövt handla heller utan lagat middag på frysarnas rika innehåll. Svamp och bär används flitigt och nu har vi lyckats gå från två nästan fulla frysar till en nästan full och en nästan tom. Så nu är det strax möjligt att frosta av dem, en i taget.

Sedan är det fritt fram att börja fylla på igen. En tur till Ängavallen för att köpa kött blir då äntligen möjlig. Inför nästa sommar ska jag också se till så att all svamp och bär är förbrukade innan det fylls på nytt. Fast det har lovat mig själv tidigare år också. En hjälp för att få bättre omsättning och åtgång på de frysta varorna är att ha en ordentlig inventarielista som ju också kan vara en inspirationskälla när veckomenyn planeras. Skärpning på gång förhoppningsvis!