Jag har ju kämpat sedan i somras med att minska innehållet i frysen och frysboxen så att det går att frosta av dem en i taget. En tid efter dotterns student var det ovanligt lite i frysarna, men då fick jag inte tummarna loss. Sedan kom svamp- och odlingssäsongen igång och då fylldes utrymmena obönhörligen på igen i snabb takt. Men nu har jag skärpt mig och verkligen gått in för att tömma. Trots det tar det en väldig tid. Problemet med allt säsongsbetonat som svamp och bär är att det snabbt blir stora mängder och det ska räcka under en längre tid. Även om man tar fram en påse bär eller svamp då och då så krymper innehållet löjligt långsamt. Och när man inte ätit upp svampen från året innan när det är dags för årets skörd är det förmodligen också något fel i planeringen.

Idag så var i alla fall äntligen innehållet i frysarna på en nivå så att avfrostning blev möjligt. Det gick att flytta över allt i frysboxen utom några påsar bröd som tillsammans med ett par frysklampar fick flytta utomhus ett tag. Nu är frysskåpet fint och isfritt igen. Bättre för energiförbrukningen är det också. Vi har ett skåp som säkert är 20 år gammalt och säkerligen inte är det mest energisnåla. Men så länge det håller får det hänga med.

Bättre disciplin på att äta upp maten i snabbare takt och att inte fuska med märkningen ska det bli nu. Jag tror ibland att jag ska komma ihåg att burken med rött lock innehåller fisksoppa och den med blått lock köttfärssås. Men mitt minne är inte riktigt så bra …

Idag fick det bli ”Hittat i frysen” till middag. Det fanns mycket riktigt en omärkt burk i frysen som visade sig innehålla köttsoppa. Veckans överraskning!