Prydnadsväxterna är inte min passion. Visst uppskattar jag vackra blommor och är glad i alla mina perenner i trädgården. Men det som riktigt triggar igång mig är köksträdgården. De intressantaste växterna är de som går att äta. Ibland kan dock prydnadsväxterna bidra på fler sätt än genom att vara vackra. Tagetes är en växt som används för att hålla bort ohyra. Därför drev jag upp lite plantor i våras när jag förkultiverade för fullt. En del av dem hamnade i rabatterna och några i köksträdgården. Dock underskattade jag växtkraften hos grönkål och broccoli som jag inte odlat tidigare. De stackars tagetesplantorna är helt överväxta nu. Det får bli mycket grönkålsrätter nu ett tag för att gallra fram lite utrymme för tagetesen.
Tagetes mitt i kålen!
Mera traditionell plantering av tagetes
Förkultiverade du din grönkål också? För min är inte hälften så stor som din. Konstigt… :-/
Det lustiga är att jag förkultiverade både grönkål och broccoli, men de plantorna är inte särskilt imponerande. De jag sådde på friland är dock riktigt präktiga. Förklara det! 🙂