Alla har vi väl någon pryl eller maskin i köket som står oanvänd, åtminstone i perioder. Fredrik Lindström skildrar det fenomenet i en av berättelserna i sin senaste bok ”När börjar det riktiga livet”. Nina och Richard har det perfekta köket där ingenting fattas. De har allt man behöver från matberedare till minsta zestjärn. Det enda är att de aldrig lagar mat …

Ett av mina dåliga samveten i köket är pastamaskinen. Den inhandlades för närmare 20 år sedan och användes entusiastiskt ett tag för att sedan bara stå och ta plats i ett skåp. Det har varit nära att den åkt ut ett par gånger, men jag har inte haft hjärta. Häromdagen fick jag emellertid en idé. När jag bakade knäckebröd förra gången insåg jag utmaningen att kavla ut degen riktigt jämnt. Så varför inte köra degen igenom pastamaskinen. Sagt och gjort, fram med pastamaskinen för att testa. Och det funkade alldeles utmärkt. Kanske skulle man göra lite pasta någon gång också …