Hej bloggen, det var länge sedan! Detta måste vara ett rekordlångt uppehåll mellan mina inlägg. Sedan mitten på januari när jag började nytt jobb har det inte funnits någon tid över till att blogga. Intresset för miljöfrågor är fortfarande på topp, men jag har fått prioritera att praktiskt tillämpa en hållbar livsstil framför att skriva om den. Och det är väl helt rätt val om man måste välja! 🙂

Bytet av jobb har medfört en ny resrutt och längre restid. Istället för en direktbuss till mitt gamla jobb i Lund åker jag nu till Malmö och resan inkluderar ett byte innan jag kommit fram till min nya arbetsplats. Förut tog resan 45-50 minuter dörr till dörr, nu får jag räkna med 70-75 minuter.

Lite tradigt är det att restiden blivit längre, men efter fyra år som busspendlare har jag lärt mig att utnyttja tiden på bussen till något bra, som att kolla igenom mail och både varva upp inför arbetsdagen och varva ner efteråt. Jag har också läst många fler böcker än jag annars skulle ha gjort. Förbindelserna är helt ok, åtminstone i teorin. Bussarna går ungefär en gång i kvarten i rusningstrafik. Det som har varit jobbigt första månaden är att det har varit mycket förseningar och därmed missade byten. Nu under vintern känns det som att tidtabellerna är väl optimistiska. Förhoppningsvis kommer det bli bättre under vår- och sommarmånaderna.

Ett tips till Skånetrafiken är att de skulle kunna kommunicera inställda bussar på ett bättre sätt. Det är väldigt trist att stå och vänta på en buss som aldrig kommer…

Bussigt
Bussbyte i Malmö, ibland är väntan dryg …

Vår på stan
När jag inte åker buss är det apostlahästarna som gäller. Frisk luft och motion ingår!