Idag körde vi ner till Ängavallen för att köpa kött till morgondagens grillning i sällskap med goda vänner. Förutom mycket fin fläskkarré köpte vi högrev på kalv som hamnade i frysen i väntan på att bli dillkött, falukorv och lite andra goda korvar. Ängavallens grönmögelost kunde vi inte heller motstå.

Jag passade också på att bli förmånskund för att kunna ta del av olika extraerbjudanden. Ett kunde jag utnyttja på stört för kalvhögreven var rabatterad denna vecka. Extrapris på ekomat hör ju annars inte till vanligheten, så det kändes bra. Det känns också bra att kunna handla i en butik med förstklassiga varor, utmärkt service och att kunna välja ut sina köttbitar och få dem styckade precis som man vill. Det är långt ifrån konventionellt kött som styckas centralt på ett ställe i landet och sedan placeras i plasttråg med kvävgas för att transporteras land och rike runt.

Vem ska då äta allt kött vi handlade idag? Ja, inte jag. Det får resten av familjen klara av. Lite komiskt är det allt att som nybliven vegetarian bli förmånskund på Ängavallen. 🙂

Ängavallen

Kött och korv