Att baka surdegsbröd har blivit en ny och trevlig vana. Jag har testat ett antal olika recept baserade både på råg- och vetesurdegsgrund, mest mjukt bröd men även knäckebröd. Det har blivit runda bröd, formbröd, kalljästa bröd, varmjästa bröd, långjäsning i bunke, långjäsning i form, etc. Ibland blir det jättebra resultat, ibland blir det sämre. Kul är det i alla fall alltid och gott blir det. Jag är så glad att jag hittat tillbaka till brödbakningen igen efter ett långt uppehåll.

Nästa utmaning som jag nu ska ta mig an är att baka med vildjäst. Levain och kanelbullar är det som hägrar. Första steget på vägen är att få en fungerande vildjäst. I skåpet ovanför kylen står nu en burk med fikon, socker, honung och vatten och gottar till sig. I slutet på veckan kan det kanske bli ett första bak. Spännande!

Vildjäst på gång