Efter långa funderingar så har jag bestämt mig! Från och med nu så betraktar jag mig som vegetarian. För mina vänner som vill bjuda hem mig kan det alltså vara bra att veta att jag säger nej tack till kött och fisk. Under framför allt det senaste året har jag läst mycket och verkligen lärt mig mera om västvärldens kött- och fiskindustri.

I min förhållning till att äta kött och fisk har jag vacklat fram och tillbaka. Jag tror inte i grunden på att människan är vegetarian. Människan är allätare, men den ursprungliga kost som vi är skapade att äta är fullständigt satt ur spel. Till att börja med äter vi alldeles för mycket totalt sett och på tok för mycket kött och snabba kolhydrater. Köttindustrin i västvärlden har också fullständigt satt allt sunt förnuft ur spel. Vi accepterar sönderavlade och sjuka djur som lever ett hemskt liv bara för att vi kräver mycket kött till ett lågt pris i affärerna. De resurser som köttindustrin kräver är helt orimliga och effekterna av utsläpp av västhusgaser och föroreningar är fullständigt oacceptabla. Så här kan det inte fortsätta.

Därför tar jag steget att säga nej tack till kött och fisk. Hemma kommer jag fortsättningsvis att handla Krav-märkt fisk och kött från Ängavallen eller vilt. Det är det enda jag kan tänka mig att laga till familjen som består av ytterligare tre personer som inte är vegetarianer. Det kommer absolut hända att jag smakar av köttet och fisken som jag lagar till familjen, men huvuddelen av det jag kommer att äta hemma och all mat jag äter när jag är borta kommer att vara vegetarisk.

Äta djur? Nej, helst inte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul McCartney:
If Slaughterhouses Had Glass Walls, Everyone Would Be Vegetarian
http://www.youtube.com/watch?v=tJAYyAwVxZ0&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DtJAYyAwVxZ0&has_verified=1