Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig! De senaste veckorna har jag börjat handla lite mera mitt i veckorna på väg hem från jobbet. Ica Malmborgs och Tant Gurka är de vanligaste ställena jag besöker. Då ser jag vad jag hittar för något kul, t.ex. ekologiskt kött. Den här veckans fynd var Kravmärkt entrecote på Malmborgs och min favoritost på Tant Gurka. Det jag fyndar under veckan påverkar sedan kommande veckas matsedel. Fortfarande är det planering och storhandling på lördagarna som gäller.

Veckan som kommer bjuder på två vegetariska rätter och två fiskrätter. Bl.a. finns följande rätter på menyn:

  • grillad entrecote med dinkelssallad
  • fiskgratäng med banan och curry
  • raggmunk med bacon
  • grön ärtsoppa

Den här gången hittade jag ekologiska alternativ för det mesta jag letade efter. Den ekologiska paprikan från Israel är jag dock fortfarande kluven till. Nu behövde jag verkligen paprika till en av veckans rätter, så jag köpte den, motvilligt.

En del varor saknade jag dock, t.ex. ekologisk vitvinsvinäger som jag behöver när jag gör egen majonnäs. Jag får leta vidare under veckan. Jag hittade inte heller ekologiskt sidfläsk, så det får bli bacon till raggmunken. Inte riktigt det samma tyvärr … Men i stora drag är jag mycket nöjd med veckans inköp.

 

 

 

Inte så mycket icke-ekologiskt den här veckan heller!