På senaste tiden har jag irriterat mig på bristen på ekologisk frukt. På något vis så har jag tappat smaken för konventionella frukter och bär. Jordgubbar har jag ätit en enda gång i år, på Midsommarafton. I affären har jag inte känt mig det minsta lockad. Kan inte låta bli att tänkta på alla kemikalier i jordbruket och hur många gånger frukten kan tänkas vara besprutad.

Idag på vägen hem gjorde jag en omväg till Tant Gurka där jag äntligen fick tag i ekologiska nektariner. Åh vad jag har längtat efter dessa ljuvliga frukter. Som bonus hittade jag även ekologisk blodgrape, en annan av mina favoriter som jag inte ätit på länge. Lite grönsaker och annat smått och gott passade jag också på att köpa.

Ekologisk pinnglass har jag inte sett tidigare i någon butik, men även det hittade jag på Tant Gurka idag. Pipersglace heter den,http://www.pipersglace.se/. Nu var min glasskvot för denna veckan definitivt redan full så jag hoppade den här gången.

Väldigt trevligt är det att handla på Tant Gurka även om det inte blir så ofta. Känslan att kunna gå runt i en butik och veta att ALLT är ekologiskt och slippa leta efter dessa varor är skön!

Ekologisk frukt

Ekologisk glass

Ekoshopping