Vi har inte haft en dagstidning på flera år. Det känns fel att få en tidning tryckt och levererad när vi knappt hinner öppna den. Någon gång händer det att vi faller för en tremånaderskampanj, men konstaterar varje gång att vi inte läst tidningen under den perioden heller. Vi har också testat helgtidning när det konceptet kom tillbaka, men med samma resultat.

Det vi gör istället är att läsa Sydsvenskan och andra tidningar på nätet. Men nu har man börjat inse det orimliga i att icke-prenumeranterna har full tillgång till hela nätupplagan utan att betala en krona medan prenumeranterna betalar dyra pengar för sin papperstidning. Nyheterna är de samma, även om nättidningen sydsvenskan.se är en bantad version.

Men nu är det nya tider. När jag skulle klicka vidare häromdagen för att läsa en artikel möttes jag av meddelandet ”Du har läst dina 20 fria artiklar den här månaden”. Vill man läsa fler artiklar än så får man betala 28 kr/månad. Vad sjutton, tänkte först snåljåpen inom mig. Men sedan insåg jag det rimliga att jag betalar den summan. Så från och med nu är jag prenumerant på Sydsvenskan igen, den enklaste typen, d.v.s. bara nättidningen. Det känns bra! Kanske blir jag full digital prenumerant så småningom. Men papperstidning kommer jag aldrig mer vilja ha.

Sydsvenskan

Sydsvenskans prenumerationsalternativ:

Lilla
Sydsvenskan.se + nyhetsapp: 28 kr/månad

Mellan
Sydsvenskan digitalt: 149 kr/månad

Stora Helg
Sydsvenskan digitalt + papperstidning fredag-söndag: 182 kr/månad

Stora 7 dagar
Sydsvenskan digitalt + papperstidning måndag-söndag: 265 kr/månad