Jag har alltid gillat att läsa. En av de författare jag läste i min ungdom var Joseph Heller. Mest känd är han väl för Moment 22 (Catch-22). Men min favorit är ”Nånting har hänt”. Hur kommer det sig att jag helt plötsligt associerar till Joseph Heller?

Jo, idag när jag var på Willys för min vanliga veckoshopping så hände något. Jag stod i kassan och kassörskan, som jag inte sett på ett tag, hade precis slagit in den sista varan. Då tittade hon upp på mig och sa: ”Så här mycket ekologiskt brukar väl inte du köpa?”  Så jag började förklara mitt bloggande och ökande miljöfokus under de senaste månaderna. ”Nånting har hänt alltså!” kommenterade hon. Ja, nånting har verkligen hänt! Och hon märkte en stor skillnad som inte sett mig på ett tag.

När jag kom hem letade jag reda på Hellers bok som jag fick av maken för många år sedan. På försättsbladet står det:
Till min älskade Karin, den 16/11 1985
Nånting har hänt!
Vad händer sedan?

Ja, det kan man undra. Vad händer sedan …