Jag sitter och retar upp mig ordentligt på affären med hästkött i livsmedelsindustrin. Det som gör mig irriterad är inte att konsumenter riskerar att äta hästkött. Det är faktiskt inget fel på hästkött som sådant. Det finns goda produkter som huvudsakligen görs på hästkött som t.ex. Gustafskorven från Borlänge i Dalarna. Av en händelse bara ett stenkast från travbanan där …

Det som gör mig arg är först och främst att de låga och allt mer pressade priserna inom jordbruk och livsmedelsproduktion triggar detta fuskande och vidriga beteende. Som konsumenter ska vi kunna lita på att produkten vi köper faktiskt innehåller det som står i innehållsdeklarationen. Men tyvärr är det vi konsumenter som till viss del får skylla oss själva. Förväntar vi oss billigare och billigare mat så ber vi till slut om dålig kvalitet.

Att sedan all den mat som återkallas av Findus inte kan användas på bättre sätt än att bli till biogas är också trist. Förvisso är det bättre än att bara kasta den eller elda upp den. Men det är ju faktiskt inget allvarligt fel på lasagnen. Den innehåller förvisso hästkött istället för nötkött, men den är fullt ätbar och ingen hade blivit sjuk av den. Jäkla slöseri!

Just nu känner jag mig väldigt nöjd med att vara vegetarian. Att vi dessutom i princip inte köper några halvfabrikat utan bra råvaror som vi använder för att laga mat från grunden gör inte saken sämre. God mat måste få kosta!

Min ilska idag är något i hästväg … 🙁