Nu har jag bestämt mig för vilket bröd som är favoriten efter de olika varianter jag bakat hittills. I måndags bakade jag Drottningholmslimpan igen, denna gång med en påse torkade aprikoser, ekologiska förstås, i degen. I detta i sig så mustiga bröd passar det utmärkt att ha en lite söt touch som aprikoserna ger. Riktigt, riktigt gott blev det. Jag tog också större formar den här gången, 2 liters, så att inte degen pöste över.

Brödet skärs lämpligen i ganska tunna skivor och serveras förslagsvis med smör och ost. Så gott, så gott! Utmanade är det dock att vänta tills dagen efter med att provsmaka. Som många rågbröd mår detta bra av att ligga till sig inlindat i en handduk.

Favoritbrödet är korat!

 

 

Receptet på Drottningholmslimpan finns i Martin (Pain de Martin) Johanssons bok Surdegsbröd.