En bra helg är en helg med mycket bak. Inser att jag är en lycklig människa som har hittat en sådan rolig hobby. Det första jag tänker på efter ett bak är planerna för nästa bak. Det är ju så himla kul!

Denna helgen blev lördagen en intensiv bakdag med mitt vanliga basbröd plus semmelbak på schemat. Dottern hade dessutom önskat pizza till middag så vi klämde in det också i programmet. Det kräver lite planering av få det att fungera så jag gjorde redan i onsdags ett schema över när surdegen skulle matas, och när de olika surdegarna och degarna skulle sättas. Spontanitet och surdegsbak går ju inte riktigt hand i hand. Det gäller att planera i förväg.

Resultatet då? Jo, basbrödet blev riktigt, riktigt bra. Fint mjöl och en pigg surdeg gör det enkelt att baka just nu. Pizzorna också lyckade. Semlorna var jag inte så nöjd med. Testar nytt recept och det kräver lite justeringar om det ska bli bra. Men jag lär mig sakta men säkert. Och har superkul under tiden! 🙂

Bröd till veckan
Mitt vanliga basbröd

 

Pizza time
Surdegspizza

 

Premiärsemla
Surdegssemlor