Under flera år har jag valt att inte åka in på Malmöfestivalen. Trängsel är ju inte min grej. Men i år när vi hade amerikanska släktingar på besök mitt under festivalen, så tyckte vi att det kunde vara ett trevligt utflyktsmål. Till min förvåning så tyckte jag att det var jättetrevligt! En viktig faktor som bidrog till min trivsel var definitivt det miljöfokus som finns kring festivalen. Till att börja med så är det ju så smidigt att ta bussen till festivalen. Bra för miljön och man behöver inte jaga parkeringsplatser. Dessutom så kan man ju unna sig en öl till maten.

Att Malmö Stad säkrar ett så stort miljöfokus är glädjande med vegetariska alternativ i matstånden, källsortering, minimering av transporter, EkoReko-avdelningen på Gustav Adolfs torg m.m. Sedan att det kommer så bra artister till Malmö är verkligen kul. God mat provade vi också. Wokad älg var förstås ett obligatoriskt inslag för våra amerikanska besökare. Favoritmaten av det jag provade var de vegetariska vårrullarna från Chao oriental express. Det blev faktiskt så i år att jag åkte in tre kvällar under festivalveckan. Rekord så här långt och jag längtar redan till nästa festival!

 

Bra miljötips fanns att läsa lite här och där!