Igår när vi lagade mexikansk mat gjorde vi två olika fyllningar till våra tortillas, en  vanlig köttfärssås och en bönröra. Den stekta bönröran som jag blivit tipsad om var både mycket god och lättlagad. Vegetarisk mat när den är som allra bäst! Som tillbehör hade vi lite grönsaker, yoghurt och guacamole som sonen gjorde på Jamie Oliver-vis, d.v.s. med händerna. Både köttätare, flexitarianer och vegetarianer var belåtna med maten!

Vem behöver en mixer?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stekta bönor

500 gr blandade kokta kidney- och svarta bönor (en förpackning av varje)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipeppar
3 dl vatten
1 citronklyfta
1 torkad röd chilifrukt
färsk koriander
salt
olja

  1. Hacka löken, chilin och vitlöken. Skölj bönorna om du använder konserverade.
  2. Fräs löken i olja tills den mjuknar och blir lätt gyllene. Häll på de torra kryddorna och chilin och fräs snabbt.
  3. I med bönorna och slå på vattnet. Låt koka in (tar runt 10 min) och mosa bönorna grovt med en potatisstöt eller gaffel. Smaka av med salt och pressad citron och låt steka i några minuter under omrörning.
  4. Hacka lite färsk koriander och blanda i.

Originalrecept:
http://www.dt.se/pralin/bloggar/mat/vegop?url=http%3A%2F%2Fblogg.dt.se%2Fvegop%2F2010%2F06%2F09%2Ffrijoles-refritos-stekta-mexikanska-bonor%2F#DTTop

Stekta bönor. Inte vackert, men jättegott!