Surdegsknäcket är som sagt väldigt odrygt i vår familj. I helgen bakades det därför lite större sats. Pastamaskinen är helt perfekt för att kavla ut lagom tunna remsor. Här behöver man nästan vara två för att det ska fungera, så maken agerar förste-maskinist. Remsorna läggs på bakplåtspapper, naggas, penslas med vatten och på med kryddor och lite mjöl. Sedan skjuts in i ugnen.

Vi har testat lite olika kryddningar, kummin, oregano, rosmarin och nu senast en blandning av anis och fänkål. Min favorit är kummin, tätt följt av anis/fänkål.

 

 

 

En bit knäcke med favoritosten från Tant Gurka och ett glas vin. Hur gott som helst! En klick kaviar är inte heller dumt, det är makens favorit.

Recept på knäcket finns i Martin Johanssons bok – Surdegsbröd: recept och tips från en hemmabagare.
http://www.bokus.com/bok/9789127118874/surdegsbrod-recept-och-tips-fran-en-hemmabagare/