Mina äventyr med surdegsbröd fortsätter. Det är nog lite vanebildande, både själva experimenterandet med ett nytt sätt att baka och naturligtvis att äta så gott bröd varje dag!

I fredags testade jag att göra surdegspizza. Degen gjorde jag helt utan jäst för att den skulle få jäsa lagom länge i kylen medan jag var på jobbet. Det blev lite dålig fart på degen, så den fick stå framme rätt länge sen i rumstemperatur innan den var redo. Med facit i hand tror jag att det blir bättre att ha några gram jäst i degen, även om det känns som lite ”fusk”. Surdeg är ju långsammare än jäst. Belöningen är att det blir desto mera smak på brödet.

Några storbak har det annars inte blivit den här helgen.  Jag bakade det enkla surdegsbrödet (se inlägget som heter Superenkelt surdegsbröd). Fördelen med det är att det kräver minimal passning och arbetsinsats. Det gillar jag som är lite lat … 🙂 Gott är det också!

Om någon undrar hur man startar upp en surdegsgrund så berättar jag det gärna. Jag delar också med mig av en burk om så önskas!

En glad surdeg blev ett gott bröd!