Det har inte varit mycket bloggande kring bak på sistone. Det beror inte på att jag inte bakar, för det gör jag. Åtminstone ett brödbak blir det per vecka. Pågens har inte tjänat några pengar på mig i år! Mitt favoritbröd för tillfället är Honungsbrödet från Pain de Martins bok. Jag har precis beställt mitt tredje exemplar av boken. Det första övertog sonen, det andra överlät jag till min svägerska inklusive lite rågsurdegsgrund och en mjölpåse. Ytterligare en som blivit intresserad av surdegsbak. Kul!

 

 

 

Jag testar just nu olika kombinationer av temperatur och jästid. Helst vill jag ha en lång jästid så att jag är fri att göra annat under dagen. Beroende på hur länge jag ska vara borta låter jag därför degarna jäsa i olika temperatur. Helgens honungsbröd fick långjäsa utomhus på uteplatsen från morgonen till sen eftermiddag.

Jag har också experimenterat med att baka surdegsfrallor utan någon större framgång. Tjurskallig som jag är vill jag baka helt utan jäst och långjäsa i kylen över natten. Ännu har jag inte hittat något bra recept. Men jag letar vidare i jakten på de perfekta frallorna!