En inventering av skafferiet avslöjade en ganska stor mängd mjöl. Sedan sonen öppnade bageri har jag knappt bakat så omsättningen på mjöl är obefintlig. Men nu har jag bestämt mig för att göra ett ryck och beta av mjöllagret. Gissningsvis har jag ca 10 kg fullkornsmjöl, så det blir ett antal bak.

Idag bakade jag ett bröd med 30% fullkorn, hälften graham och hälften dinkel. Surdegen kändes lite trög så jag spetsade den med extra surdegsgrund och det gjorde susen. Det blev en mycket pigg deg som jäste fint. Den här gången kände jag inte för att långjäsa bröden utan lät dem jäsa färdigt i jäskorgarna i rumstemperatur. Gott bröd blev det som passade utmärkt till söndagssoppan!

Igår veckohandlade jag baserat på denna veckas meny. Förra veckan följde vi menyn utom på fredagen då vi blev bjudna på middag. Därav har vi kvar sillen att steka till denna vecka. Precis som förra veckan blir det soppa tre dagar.

Veckans meny: (1 dag kött, 3 dagar fisk, 2 dagar vegetariskt)

lördag lasagne, grönkålssallad
söndag grön ärtsoppa med mynta och nötkrisp
måndag fiskgratäng (rester från frysen)
tisdag blomkålssoppa med citronmarinerade räkor
onsdag stekt sill, löksås, potatismos, surkål
torsdag äta ute
fredag vit bönsoppa med rotfruktschips

 

Dinkel och vete
En härlig bubblig deg

 

Januaribröd
Helt ok bröd även om jag är lite ringrostig