Efter raden av skandaler kring hästkött i olika färdigrätter och fläskkött i kebab så kommer nu nästa varning gällande frysta bär som kan sprida hepatit A-smitta. Om man tittar på utvecklingen av matpriserna under de senaste 30 åren så kan man konstatera att hushållen lägger mindre och mindre pengar på mat. Tydligen är priset vi får betala för den billiga maten fusk, dålig kvalitet, mängder med tillsatser och i värsta fall mat som gör oss sjuka.

Just frysta bär har jag köpt en hel del, särskilt nyttiga blåbär som jag sällan har tillgång till att plocka själv. Det får tydligen vara slut med det nu. Det jag undrar över kring bären är också hur säkert det är att köpa färdig sylt just nu. Det finns ju t.ex. rårörda lingon och andra typer av sylt som inte har kokats.

Nej, för min del kommer jag fortsätta att vara tjurig och göra själv så mycket det bara går och köpa bra råvaror som det går att lita på.