Jag är lite förälskad just nu! Föremålet för mina ömma känslor är, måste jag lite pinsamt medge, vår nya mixer. Jag har aldrig tidigare ens varit vän med en mixer, men nu har jag alltså gått och blivit förälskad. Hur har det blivit så? Jo, vi har aldrig haft en så kraftfull och lättanvänd mixer tidigare. Det lönar sig absolut att gå upp i pris och det gjorde vi den här gången. Man får verkligen vad man betalar för. Förhoppningsvis håller den också. Vår förra mixer, som jag inte gillade alls, höll bara ett drygt år.

Till min nya mjölkfria kosthållning gäller det att hitta bra ersättningar till mjölk. I helgen gjorde jag kokosmjölk och idag testade jag att göra mandelmjölk i nya mixern. Som natt och dag var det jämfört med att göra det i matberedaren eller halvbra mixer. Massan jag silade bort var precis som kokosmjölet väldigt finfördelad. Jag ska torka det precis som kokosmjölet i ugnen på knappa 50 grader. Kokosmjölet körde jag sedan i matberedaren för att få det mera finfördelat efter torkningen. Ska bli mycket spännande att testa att baka med dessa mjölsorter.

Nu med en superbra mixer kommer det kännas som ett rent nöje att göra vegomjölk av olika slag. Nästa gång ska jag kanske testa att göra havremjölk.

Mandelmjölk
En omgång mandelmjölk producerad och chiapuddingarna tills imorgon är preppade

 

 

Mandelmjöl
Mandelmjöl på gång

 

Torkat kokosmjöl
Torkat kokosmjöl från ugnen

 

Fint kokosmjöl
Finfördelat kokosmjöl