Eller som det heter på redig skånska, Lillejulafton, är det idag. Min ambition är alltid att inte behöva åka ut och handla något varken på julafton eller dagen innan. Det har hittills aldrig lyckats eftersom vi alltid lyckas glömma någonting. Den här gången blev det maken som fick ”offra sig” och åka en förhoppningsvis sista vända till affären för att köpa ljus och lite annat smått och gott.

Själv har jag mest gått och skrotat i köket och gjort det jag gillar allra mest, dvs bakat. Först gräddade jag en omgång vanligt ljust surdegsbröd och sedan var planen att baka ytterligare ett lite juligare bröd utöver vörtbrödet som redan ligger i frysen. Men jag kunde för mitt liv inte bestämma mig om jag skulle baka julkavring eller ett fruktbröd, så det fick helt enkelt bli båda sorterna. Båda sorterna är enkla surdegsbröd av ”röra ihop”-typen, så det gick ganska snabbt. Lite brödnörd skulle jag kanske kunna bli beskyld för att vara. Men allt för att slippa ut i julstressen och shoppa! 🙂

Lillejulaftonsbak