Lördagen bjöd på minst sagt instabilt väder och risken för regn lockade till aktiviteter inomhus. Vi ägande en stor del av dagen åt att rensa matkällare, garage och förråd på trädgårdsavfall, sorterat hushållsavfall, tomflaskor, loppisprylar och sopor. Mellan regnskurarna, och tyvärr mitt i ibland, körde vi flera vändor till Lions för att lämna loppor och till återvinningscentralen för att lämna resten.

Ingen kan väl beskylla mig för att jag köper på mig särskilt mycket grejor, jo böcker förstås innan e-bokens era. Men trots ett minimalt inflöde så har vi ändå alldeles för mycket prylar, så det behövs många fler vändor till Lions loppmottagning innan vi har kommit till en lagom nivå. Att flytta hade inte varit så dumt. Då tvingas man ju att rensa på allvar.

Avfall genererar vi inte lika mycket längre eftersom vi komposterar både trädgårdsavfall och matavfall, men alla förpackningar som vi sorterar måste köras iväg. Kvar blir en knappt halvfull soptunna. Undrar vilket århundrade som vår kommun inför sortering av hushållsavfallet. Trist att vara sämst i Sverige. 🙁

Loppor
Loppmottagning

 

Återvinningen
Fyllde många olika containrar på återvinningscentralen