Vi har nu kommit in i bra rutiner med att göra matlådor att ta med till jobbet. Vi lagar helt enkelt lite extra mat och fryser in det som blir över i portionsförpackningar, eller helt enkelt tar med resterna dagen därpå. På så sätt så får vi både god och nyttig mat även till lunch. Onekligen sparar vi en hel del pengar också på detta sätt.

Det som har varit lite knepigt är att få lagom mängd av både själva huvudrätten och av grönsakerna. Under sommaren är det mycket enklare om det fattas grönsaker i matportionen, då kan man bara komplettera med en tomat. Vintertid är det inte lika enkelt när vi mest köper rotfrukter och frysta grönsaker. Men jag kom på en riktigt bra idé. Sist när jag rostade rotfrukter gjorde jag en jätteportion på en hel påse morötter och en påse palsternackor. Det som blev över frös jag in i småburkar som man enkelt kan lägga till de gånger när matlådan känns lite torftig när det gäller grönsakerna. Funkar ju kanon!

Rostade rotfrukter, min vinterfavorit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rostade rotfrukter

1 påse morötter
1 påse palsternacka
ev. andra rotfrukter eller lök efter smak
olivolja
balsamvinäger
grovt salt
rosmarin eller annan örtkrydda

  1. Skär i sneda slantar och lägg i långpanna. Häll på 2 delar olja och 1 del balsamvinäger. Krydda.
  2. Rosta i 200 graders värme tills rotfrukterna är mjuka men fortfarande spänstiga.

Ät och njut!