Idag vankades det fisk till middag. Några bra fiskar att äta ur ett miljöperspektiv. och som man därmed kan äta ofta, är rödspätta, sill och makrill. Torsk och lax bör man äta lite mera sparsamt. Men om man vid dessa tillfällen håller sig till Krav- eller MSC-märkt fisk så har man gjort sitt bästa. Idag lagade vi till en asieninspirerad  rätt med Garants ekologiska lax och ekologisk soja. Frisk syrlighet från lime gifte sig väl med lite sting från ingefära och sambal oelek. Inte dumt alls!

 

 

 

 

 

 

Lax med soja, lime och ingefära

600 gram lax
1 dl tamarisoja (japansk soja)
2 lime
3 cm färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
300 gram nudlar

  1. Riv skalet från en lime. Pressa i saften från båda limefrukterna. Skala och riv ingefäran. Tillsätt soja och sambal oelek.
  2. Lägg laxen i en smord form. Häll på marinaden och låt stå en stund.
  3. Ställ in formen i ugnen på 200 grader ca 12 minuter.
  4. Servera med kokta nudlar eller ris och grönsaker efter säsong.
Ät och njut!