Olästa tidningar stressar mig! Så till den milda grad att jag verkligen undviker att köpa tidningar. Det bär mig emot att slänga en tidning som ingen har hunnit läsa. Det känns så sorgligt på något sätt …

Innan vi kom in i den digitala tidsåldern så var det helt naturligt att ha en dagstidning. Jag skaffade tidning som student när jag flyttade hemifrån, fick en förmånlig studentprenumeration. Tidningen var då det naturliga sättet att få information, läsa familjesidorna, lokalnyheterna, tv-bilagan och alla annonser. Innan Blockets tid så var ju på Sydsvenskans annonssidor där man gjorde fynden!

Tidningens betydelse i mitt liv har verkligen helt förändrats. I och med nätupplagorna av tidningen så blev det fler och fler olästa tidningar och jag mer och mer stressad. Tills slut valde vi bort tidningen i perioder. Vi testade även att ha helgtidning när det blev möjligt igen, men dessa tenderade att bli lika sorgligt olästa!

Att ta hand om berget av lästa/olästa tidningar är också ett helt företag. Förut så tjänade scouterna en slant på att samla in tidningspapper, men sedan blev det mer lönsamt för dem att dela ut direktreklam istället. Tråkig utveckling! Kanske hade de kunnat kombinera uppdragen och kört direktreklamen direkt till pappersåtervinningen utan att passera min brevlåda … 🙂

Nu har vi ingen dagstidning och det känns så skönt! Jag läser nätupplagan och nöjer mig med det. Skulle möjligen kunna tänka mig att läsa pdf-tidningen framöver. Vi får se hur det blir!

Sydsvenskan, exempel på olika prenumerationsformer (per år):
Måndag-söndag: 2965 kr
Helg (fredag-söndag): 2015 kr
pdf-tidning för läsplatta: 999 kr

Jag är ju aldrig helt konsekvent så jag köpte faktiskt en tidning häromdagen, Faktum, men den säljs ju för ett gott ändamål!