Så här med några dagars distans till julen kan jag konstatera att årets julbord blev precis lagom. Lagom många rätter, lagom balans mellan vegetariskt, fisk och kött, lagom stora mängder. Sen blev det förstås alldeles för mycket bröd, eftersom jag hade lite bakorgie och beslutsångest mellan fruktbröd och kavring. Men det blev inget problem för jag fyllde ju bara frysen och vi har gott bröd att njuta av någon vecka till.

I år hade vi lite julmatsbyte också. Jag fick frågan av en väninna om jag kunde baka lite julbröd till henne. I utbyte fick vi en jättegod rödbetssallad som avnjöts till skinkan och köttbullarna. En riktigt bra deal!

Nu har vi tagit tabberas på det mesta. Skinkan, laxen, grönsaksrätterna och gröten är helt uppätna och sillen börjar sina. Det finns en omgång jansson och köttbullar i frysen att ta fram till trettonhelgen. Sen ingen mer julmat på länge. Och det känns väldigt skönt att äta vanlig mat igen!

Rödbetssallad
God rödbetssallad