Jag vill ha koll på vad maten jag äter innehåller. Det innebär att jag lusläser innehållsdeklarationer och försöker så långt som möjligt laga mat från grunden för att undvika olika typer av tillsatser. Det gäller även olika typer av såser och smaksättning.

Majonnäs är dock något jag haft ett komplicerat förhållade till. Förr misslyckades jag ofta och majonnäsen skar sig. Men min svärdotter har lärt mig ett sätt att lyckas. Det gäller att vispa upp äggulorna ordenligt innan oljan vispas i och sen se till att oljestrålen hamnar mitt mellan visparna.  Sedan Garant började sälja ekologisk varmpressad majonnäs så går det dessutom att både göra majonnäsen på neutral olja och få den helt ekologisk. En trevlig kombination! Numera gör jag alltid egen majonnäs. Busenkelt ju!

Och här finns receptet på bästa majonnäsen.

Göra majonnäs
Garants varmpressade ekologiska rapsolja används flitigt när jag gör majonnäs