Willys är affären där jag handlar mest, helt enkelt för att det är den mest ekologiska affären som ligger nära där jag bor. Jag är i huvudsak nöjd med sortimentet, men en sak jag inte gillar är Garants ekologiska tomater. Det är inget fel på innehållet, utan på förpackningen. Helst vill jag undvika att köpa hem plåtburkar. De känns inte särskilt miljövänliga och jag undrar faktiskt vad man menar med krossad. Avser man innehållet eller att själva burken nästan är krossad? Ibland ser det ut som att burkarna har varit med om en mindre jordbävning.

Fortsättningsvis kommer jag köpa krossade tomater på Ica. Dessa levereras i snygga kartonger och dessutom en större mängd, 500 gram mot plåtburkarnas 400 gram. Kanske kommer en dag när jag odlar tomater i så stor mängd att jag inte behöver köpa konserverade. Vi får se …

Idag stod det köttfärssås på menyn. Den lagades till på 2 kg vildsvinsfärs, 5 paket/burkar krossade tomater, lök och goda kryddor. Till den mustiga såsen serverades pasta, parmesanost och hemmaodlade tomater. Ekologiskt, klimatsmart och gott förstås!

Krossade tomater till vildsvinsfärssåsen