Söndagar är köttfria dagar eftersom vi då samlar hela familjen som till 1/3 består av vegetarianer. Igår gjorde vi en pastarätt med kantareller och en matig potatissallad. Som avslutning serverades yoghurtglass gjord på egna bär, sedan fika med surdegskanelbullar. Mätta och belåtna blev vi den här söndagen också.

 

Matig potatissallad

10 potatisar
100 gram soltorkade tomater i olja
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 paket ruccola
1 dl kalamataoliver
50 gram pinjenötter
1/2 dl grovriven parmesanost
salt och peppar

  1. Skala och koka potatisen. Låt den svalna.
  2. Hacka vitlöken och låt den ligga och dra i olivoljan en stund.
  3. Skär tomaterna i mindre bitar.
  4. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
  5. Skär potatisen i bitar. Blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Ät och njut!