Jag är ganska frusen av mig och har ingenting alls emot när det är riktigt varmt. Det finns knappt en övre gräns för hur mycket värme jag kan klara av. Även inomhus tycker jag att det är skönt när det är varmt och gott. Men att ha varmt inomhus kostar förstås på och miljövänligt är det definitivt inte. Redan förra vintern började vi testa att dra ner värmen inomhus från de behagliga 22-23 graderna till 20-21 grader istället. Denna vintern har vi vågat oss på ytterligare ett steg och ligger på 19-20 grader. Nu när det har varit riktigt kallt har det till och med varit under 18 grader någon morgon.

Hur märker vi av temperatursänkningen då? Jag har faktiskt börjat vänja mig och kan verkligen inte säga att jag fryser längre. Men det gäller att ha kofta och tofflor på sig. Nattsömnen blir oftast bättre när det är lite svalare. Elförbrukningen har blivit klart lägre sedan vi sänkte värmen. Den enda negativa effekten av en lägre inomhustemperatur är att mina degar jäser betydligt långsammare. Men det kan jag faktiskt leva med!