Stenåldersmänniskan i mig gör mig till en samlare. Jag vill gärna ha skafferi, kyl och frys fyllda med mat så att familjen inte riskerar att svälta. Men att hålla mängden mat i frysen på en lagom nivå verkar ibland vara en tuff uppgift för mig. När fiskbilen kommer köper jag gärna 10 kg fisk och under sommaren och hösten samlas det svamp, frukt och bär. Allt detta tar både plats och energi att förvara så jag har börjat se mig om efter andra sätt än frysförvaring. Sedan jag köpte en tork har jag t.ex. testat att torka frukt och svamp med lite olika resultat.

Konservering är något som jag är nyfiken på och testar lite grann. Ibland gör jag chutney och andra ättiksinläggningar.  I år odlade jag Black Jalapeño som jag lade in i ättikslag för att sedan använda till mexikanska rätter. Jag ska också försöka mig på att syra grönsaker. Det är ju ett både nyttigt och smidigt sätt att konservera grönsaker. Framöver kommer förhoppningsvis dessa alternativa metoder medföra att vi använder frysen mindre. Konservera mera, helt enkelt!

Jalapeno