Ett område som jag inte lagt någon energi på hittills är att handla kläder med ett miljöfokus. Annars när jag shoppar letar jag mer eller mindre aktivt efter ekologiska alternativ. Fast genom att i princip inte ha handlat några kläder det senaste året så har det ändå funnits ett miljötänk. Men nu kände jag att jag faktiskt behövde handla lite nytt. Därför googlade jag lite för att hitta bra inköpsställen i Malmöregionen. Jag hittade en hel del butiker, både fysiska vilket jag föredrar, och en del nätbutiker. Första steget var att skicka efter en huvjacka från Fiber Fin i ekologisk bomull. Den är helt ok men jag kommer nog huvudsakligen använda den hemma. Och handla kläder på nätet är nog inte min grej riktigt.

Det var alltså läge nu kände jag att besöka en fysisk butik med ekokläder. Eftersom jag igår skulle in till Lilla Torg i Malmö för en middagsträff passade det bra att göra ett premiärbesök i den butik jag valt, nämligen Gudrun Sjödén. Jag har förstås följt Gudrun Sjödén genom åren och fascinerats av hennes färg och form, utan att se mig själv som en tänkbar kund där. Men när jag tittade igenom sortimentet fanns det en hel del baskläder i ekologisk bomull som passar min lite mer konservativa klädsmak. Jag hittade två snygga toppar och en kofta. Det var nästan så att jag var på väg att köpa en knallgrön kofta men det fanns ingen matchande topp i  min storlek. Därför blev det mina vanliga mera dämpade färger, blått och grått. Men  nästa gång kommer jag kanske vara wild and crazy. Vem vet!

Det kändes väldigt bra att handla i en butik med ett sunt helhetstänk och snygga ekokläder i bra kvalitet som håller länge. Det är ju riktigt klimatsmart!

Gudrun Sjöden